Евтини оферти за почивка в Дубай 2020. Забележителности на града

Дубай е най-известното от седемте емирства на Арабския полуостров (Персийския залив), които съставляват Обединени арабски емирства (ОАЕ) и второто по големина след Абу Даби. Официален език в емирство Дубай е арабския, но се говорят и английски, хинди, персийски и др. Ислямът е официална религия в държавата.


Най-големият град се казва също Дубай и е световно призната туристическа дестинация. В град Дубай се намират много туристически забележителности като най-известните сред тях са:
  • Бурж Калифа (известен още като Бурж Дубай или “Дубайската кула”) - най-високият небостъргач за момента с 828 м, открит вчера по случай 40-та годишнина от възкачването на престола на Н.В. шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум;
  • Емирските кули - те са 13-ата и 25-тата най-високи сгради в света;
  • Двореца на шейха на Дубай;
  • 7 звездния хотел Бурж Ал Араб - най-високият хотел на света, 321м, построен върху изкуствен остров с формата на корабно платно; Той е сграда-икона за Дубай.

    Палмата на Дубай

    Бурж Ал Араб се намира върху плажната ивица на Палмовият остров Джумейра, на 15 км. от главния център на града и на 25 км. от международното летище Дубай. Тя се обслужва от таксита и разполага със собствен автопарк от 10 шофьор задвижващи ролс-ройсите. Хотелът стои гордо на изкуствения остров на около 280 метра. в морето и е свързан със сушата чрез стройна, леко извита тротоар.

    Бурж Ал Араб в Дубай

    Със своите 321 метра височина, Бурж Ал Араб е по-висок от Айфеловата кула. Хотелът има с зашеметяващ форма-платното, което е ослепително бяло през деня и се използва като платно върху което се отразява дъга от впечатляващи светлинни дисплеи през нощта. Бурж Ал Араб предлага 202 двойни апартамента, всеки от които е с прозорци от пода до тавана, със спираща дъха гледка към океана, плазмен телевизор, DVD плейър и преносим компютър с достъп до интернет. Неприкосновеността на личния живот и обслужване са на висота, на етаж има повече от 12 апартамента и осигурени лични икономи. Пищно украсен Клуб Асаван Спа & Здраве се намира на 18-ия етаж на хотела и предлага басейни, джакузи, спа центрове, стаи за масаж, козметичен салон и терапия. Гостите също се радват на безплатно ползване на широки възможности за водни спортове в свободното време в близкия хотел Джумейра Бийч и водни атракции във Wild Wadi Water Park.
  • Дубайският музей;

    Музеят в Дубай

    Смята се, че това е най-старата сграда в Дубай, която е била построена през 1787 г. Музеят в Дубай е една от най-големите туристически атракции в Дубай. Намира се във вътрешността на Ал Фахиди Форт. Разнообразната гама от експонати в музея са изображение на богатото културно наследство на Дубай. Те красноречиво говорят за еволюцията на Дубай преди и след откриването на петрола там. Галериите в музея включват традиционни арабски къщи, занаятчииници, ферми, експонати от живота в пустинята и морето и много други. Артефакти от разкопките, които са предприети в емирството, които датират от третото хилядолетие преди Христа, са някои от най-популярните атракции. Туристите могат да направят подробен преглед на живот в района на Персийския залив чрез описателните карти, които са изложени на входа на музея. Тъй като популярността на музиката на арабски се разпространява в други страни по света, полезно да се знаят основните източници на арабската музика. Няма по-добро място от Музея на Дубай, за да научите повече за арабски музикални инструменти, стилове музика и мелодии.
  • Джумитра;
  • Палмови острови - 3 строящи се изкуствени острова в Персийския залив, известни като Джумейра, Джебел Али и Дейра.

    Палмовите острови в Дубай

    След завършването си се очаква те да бъдат най-големите изкуствени острови в света като всеки от тях ще има формата на палма, а върху тях ще се построят супер луксзони жилищни и хотелски сгради. Палмата на Дубай се смята за осмото чудо на света.Заради курортния остров с формата на палмово дърво е отвоювана земя от морето, която ще добави още 120 км пясъчни плажове и ще се вижда от Луната. Палм Айлънд Дубай ще включва 2000 вили, до 40 луксозни хотели, търговски комплекси, кина и първият морски парк в Близкия Изток.
Други туристически атракции на Дубай са Дубайската брегова ивица Waterfront, традиционните пазари, търговските центровe и пристанището.

Популярни публикации от този блог

Дубай - перлата на ОАЕ

Промоционална почивка или екскурзия в Дубай 2020